MENU

Leiderschapsontwikkeling

Je ontwikkeling als mens staat nooit stil. Toch zeker in deze tijden, waarin veranderingen razendsnel gaan. Hoe stimuleer jij je team of jouw organisatie om hun rol te pakken in deze transities en een bijdrage te leveren aan de verandering? Met ons leiderschapsontwikkelingsprogramma reiken we je handvatten aan, zodat je in staat bent je team of organisatie mee te nemen op de avontuurlijke reis naar transitie. Je leert hoe je een cultuur creëert waarin mensen samenwerken, leren en zich gezamenlijk ontwikkelen. Je bent je bewust van je eigen talenten en kwaliteiten en je herkent die van anderen. Je geeft ruimte voor echte ontmoetingen, die zo belangrijk zijn bij het vormen van een wakkere en lerende cultuur. Je ervaart dat het van belang is om verantwoordelijkheid te voelen en nemen voor zowel het leren en ontwikkelen van jezelf als dat van anderen.

Wij bieden

Het programma voor leiderschapsontwikkeling is maatwerk. Dat stellen we graag samen met jullie op. Onze aanpak kenmerkt zich door een integrale visie op leren en ontwikkelen. Wij helpen jullie bij het ontdekken van jullie eigen kracht, het bevrijden van talent en het optimaal benutten van het aanwezige potentieel, binnen de teams en tussen organisaties. Organisatieontwikkeling vraagt om leiderschapsontwikkeling, maar vraagt ook om beweging bij iedereen in de organisatie. De beweging vindt plaats op drie niveaus:

  • Het niveau van ‘ik’ – ik met mijn opvattingen, zienswijze, kwaliteiten, normen en waarden.
  • Op het niveau van ‘wij’ – hoe wij ons gedragen, hoe we afspraken nakomen, hoe we onze rol vervullen en omgaan met interne en externe ontwikkelingen.
  • En op het gebied van ‘het’ – hoe we ‘het’ met elkaar organiseren en daarmee met welke systemen en technieken we werken, de strategie die we daarvoor hebben en hoe de inrichting en de bedrijfsvoering eruitziet.

Het doel van leiderschapsontwikkeling is om jullie te helpen een innovatieve, open en proactieve cultuur te creëren met ruimte voor werken uit zelfkennis, vertrouwen, vitaliteit, het tonen van (zelf)leiderschap en het geven en ontvangen van feedback. Mensen maken immers het verschil. Succes zit in het samenbrengen van deze werelden. Dit laten we dan ook als rode draad terugkomen in het ontwerp van de modules.

Waardemakers
& waarmakers

Leiderschapsontwikkeling, die stap zet ik graag, samen met Ditis’Em. Vertel me meer!

Neem contact op!