MENU

Workshop

In onze workshops gaan jullie samen met ons aan het werk. In relatief korte tijd vergroot je je kennis over transitie, transitiestrategie en transitieteams. Je krijgt nieuwe inzichten en op interactieve wijze ontdek je wat transitie jullie organisatie brengt.

Wij bieden

Je hebt bij ons de keuze uit een aantal workshops, die we op details aanpassen aan jullie situatie. Je kunt ook kiezen voor een workshop die we volledig op maat voor jullie samenstellen.

Workshop Transitiestrategie

In deze workshop maak je kennis met de wijze waarop je een transitiestrategie formuleert. Al doende leer je meer over het belang ervan en wat een goede strategie voor jouw organisatie kan betekenen. Aan het eind van de workshop ben je in staat uit te leggen wat bedoeld wordt met een transitiestrategie. Deze workshop duurt twee dagdelen. Minimaal 4 deelnemers, maximaal 12 deelnemers.

Workshop Transitieteam

Een interactieve workshop waarin je meer leert over het belang van een transitieteam. Hoe stel je het team samen, wie heeft welke rol en wat is jouw rol daarin? Als je aan deze workshop hebt deelgenomen, ben je in staat een eerste opzet te maken van een team. Deze workshop duurt twee dagdelen en is geschikt voor 5 tot 12 deelnemers.

Mini Open Space

Met een Mini Open Space kom je op een snelle manier van enkele ideeën of vage plannen naar een concrete agenda, een scherp concept en/of plan met acties. De Mini Open Space is zeer geschikt als je een vraagstuk hebt dat een beroep doet op gedeeld eigenaarschap. Een sessie duurt ongeveer twee tot vier uur en is geschikt voor groepen van 12 tot 100 personen. Aan het eind van de bijeenkomst heb je een beter beeld van de opgave of het vraagstuk. De deelnemers kunnen vanuit eigenaarschap een bijdrage leveren aan het streefbeeld en de volgende stappen en ze hebben ontdekt wat er nodig is om tot gezamenlijk eigenaarschap te komen.

Ronde Tafel bijeenkomst

Jij kent ook vast de legende van Camelot, Arthur en de Ridders van de Ronde Tafel? Iedereen die aan deze Ronde Tafel zat, was gelijkwaardig.  Dat geldt ook voor het programma dat wij ontwikkeld hebben: een dialoog waarbij alle deelnemers gelijkwaardig zijn. Tijdens een Ronde Tafel bijeenkomst ga je elkaar écht leren begrijpen. Je leert om te kijken vanuit het perspectief van een ander. Op deze manier bevrijden we de collectieve intelligentie in de groep en komen zo tot een completer beeld van het vraagstuk/aanpak/krachtenveld rondom het thema dat centraal staat. Een Ronde Tafel bijeenkomst is geschikt voor groepen van vier tot negen personen en duurt circa 2,5 uur. Aan het eind van een Ronde Tafel sessie begrijpen de deelnemers elkaar beter en is er inzicht ontstaan in de verschillende gezichtspunten over het vraagstuk. Deelnemers hebben de kracht ontdekt van het luisteren, het stellen van de juiste vragen en het voeren van een goed gesprek. De collectieve intelligentie van de groep is bevrijd en benut.

Maatwerk

Een workshop of andere werkvorm op maat voor jullie samengesteld. Aangepast aan de vraagstelling, het aantal deelnemers en de specifieke kenmerken van jullie organisatie. Wij gaan hierover graag met je in gesprek.

Waardemakers
& waarmakers

Wij zetten de eerste stap op onze transitieladder met een workshop van Ditis’Em!

Neem contact op!